Versheid garantie
Wij streven erna om u een zo vers mogelijk product aan te bieden. Als onze vers gebrande noten en pinda’s zijn afgekoeld, pakken wij ze zo snel mogelijk in. Hierdoor blijft de smaak behouden en worden ze niet taai. Ook andere producten verpakken wij zo snel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de japanse mix. Door snel in te pakken worden ze niet taai en kunnen wij de versheid van dit product garanderen.
Bewaaradvies
Aangezien de Noten en Zuidvruchten natuurproducten zijn, dient u deze tips betreffende versheids- en kwaliteitsgarantie goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.
Gebrande noten, pinda’s en mixen
Wij verpakken de producten in gesealde zakjes, zo blijven de producten vers! Het is heel belangrijk dat er geen lucht bij komt. Afgesloten in het gesealde zakje blijven de gebrande noten ten minste 4 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Na het openen van het gesealde zakje, goed bewaren in een afgesloten trommel, bakje of bus. Het bederven is bijna onmogelijk, hooguit kan het zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten hoeven niet gekoeld bewaard te blijven.
Ongebrande en onbewerkte noten
Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijv. een plastic bewaardoosje, in de koelkast te bewaren. Zo is de kans op het naar buiten treden van de olie minimaal, men noemt dit ook wel ranzig worden van de noten. U kunt de producten op deze manier tot een jaar lang echt lekker houden. Om schimmel te weren dient u het afgesloten in de koelkast te bewaren!
Chocolade producten
Chocolade producten bewaart u het beste op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.
Gedroogde zuidvruchten
Bij voorkeur bewaart u gedroogde zuidvruchten gekoeld, donker en goed afgesloten. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk dan nu onze gedroogde zuidvruchten op de website!
Rijstcrackers
Voor rijstcrackers is het te allen tijde erg belangrijk dat u deze goed afgesloten en droog bewaard. Rijst is erg vatbaar voor vocht en bij het aantrekken hiervan kunnen ze zacht worden. Alle producten kunt u het beste in een bakje bewaren maar nooit in een te groot bakje. Als er teveel lucht bij zit, is dit niet goed voor het product en dit zal de kwaliteit kunnen beïnvloeden.